‘Het gas bij de buren is altijd groener’

Het is nu eenmaal zo: mensen hebben een financiële prikkel nodig om te verduurzamen. Met alleen groen denken ben je er niet. Ik heb vorig jaar zelf een nieuwe HR-ketel laten installeren door een erkend installateur, en mijn gasrekening is enorm gedaald. Ik was heel trots dat ik weer een steentje bij kon dragen aan het algemene wereldwijde belang van verduurzamen. Ik was oprecht blij met de gasrekening na de eerste koude periode. De discussie over de toekomst van ons Nederlandse aardgas speelt al een tijdje. Zo las ik een half jaar geleden al in de krant dat een groot Nederlands...
Lees meer

Ambitie in afval

Elke dag ga ik met collega’s tijdens de lunch pauze even naar buiten voor een wandeling. Het is fijn om even een frisse neus te halen en ik kom zo toch aan een beetje beweging toe tijdens mijn werkdag. Maar ik irriteer me ook: wat een troep ligt er overal in de berm. Plastic water flesjes, drink bekers van een bekende fastfood keten, koekjes verpakkingen en ga zo maar door. 
Lees meer

Bajesklant

Of we installatiematerialen in een penitentiaire inrichting kunnen leveren? In de bajes dus. Natuurlijk kunnen we overal leveren, maar in een gevangenis gelden natuurlijk omstandigheden die niet alledaags zijn. Het transport hoefde dan misschien niet via gepantserde voertuigen plaats te vinden, maar op het moment dat dergelijke speciale aanvragen binnenkomen, gaat mijn hart voor maatwerk logistieke oplossingen toch sneller kloppen.

Lees meer

Voor niks gaat de zon op

Ik ben nogal een groot fan van het programma Tegenlicht dat te zien is op zondagavond op de Nederlandse televisie. In dit programma worden maatschappelijke onderwerpen ‘tegen het licht gehouden’. Neem de uitzending die ging over de opkomst van duurzaam opgewekte energie. Een kijktip; niet alleen door het onderwerp: ‘de doorbraak van duurzaam’, maar ook door de heldere uitleg, want daar ontbreekt het in onze technisch georiënteerde omgeving nog wel eens.
Lees meer

Carina en 5 tips voor ‘Hardenberg’

Van 13 tot en met 15 september ben ik te vinden op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg. En Hardenberg heeft iets eigens. Ongedwongen, laagdrempelig, en daardoor erg toegankelijk voor alle lagen van de branche. En laten we eerlijk zijn: dat zijn wel ingrediënten die tot mooie verrassingen kunnen leiden. Je moet er een stukje voor sturen –althans ik- maar je krijgt er mooie dingen voor terug.
Lees meer
RSS
12

Omdat het resultaat telt.