Lean and Green

Lean and Green
Rensa spant zich actief in om het logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken. Inmiddels heeft Rensa de tweede Lean & Green Star behaald en behoort daarmee tot de Lean and Green Community.

Lean & Green Award
Rensa heeft in november 2010 de Lean and Green Award uitgereikt gekregen.
Het toekennen van de Lean and Green Award gebeurt op basis van een Plan van Aanpak, waarin wordt omschreven hoe binnen een organisatie CO2 uitstoot in een tijdvak van 5 jaar met minimaal 20% wordt gereduceerd.

Lean & Green Star
Rensa heeft eind 2014 de Lean and Green Star ontvangen (22% CO2 reductie binnen 4,5 jaar).
Het toekennen van een Lean Star gebeurt op basis van de gerealiseerde CO2 reductie in 5 jaar.

 

Tweede Lean & Green Star
In november 2016 heeft Rensa de tweede Lean & Green Star uitgereikt gekregen van Connekt. De Tweede Lean & Green Star is aan Rensa toegekend wegens vormbehoud in 2015 en het realiseren van nieuwe duurzaamheidambities die meetbaar bijdragen aan de netwerk- en transport performance.

Achtergrond
Rensa vindt het belangrijk om vanuit maatschappelijke betrokkenheid een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. We streven naar een voorbeeldfunctie in de branche en zijn sinds november 2010 deelnemer van het programma Duurzame logistiek van Connekt. De opzet van het programma past bij de duurzaamheidfilosofie van Rensa.

Lean & Green programma
Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheid niveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kosten besparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. .

Meer informatie over het Lean and Green programma is te vinden op www.duurzamelogistiek.nl

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jur Hofland, Coördinator duurzame logistiek of Astrid Laenen, Kwaliteitscoördinator per telefoon (0316) 29 29 29 of stuur een mail naar mvo@rensa.nl

Omdat het resultaat telt.