4 vragen aan Anita over Rensa Vitaal

Mensen die lekker in hun vel zitten, doen hun werk beter en de samenwerking verloopt prettiger. Bovendien zorgen tevreden medewerkers voor tevreden klanten. Daarom zien we bij Rensa de vitaliteit van onze medewerkers als een onmisbare speerpunt binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In 2013 hebben we een speciaal programma in het leven geroepen om een gezonde leefstijl te stimuleren: Rensa Vitaal.  Anita van het Veld (Management Assistent Moordrecht) vertelt over Rensa Vitaal en haar rol binnen de projectgroep.

Hoe is de projectgroep Rensa Vitaal ontstaan?

Het is een gevolg van een vitaliteitsonderzoek wat in 2012 is uitgevoerd. We wilden het onderwerp vitaliteit graag verder inbedden binnen Rensa en een omgeving creëren waarin aandacht is voor gezondheid en vitaliteit. We zijn toen gestart met een werkgroep Sociale Innovatie en vanuit daar is Rensa Vitaal ontstaan.

Hoe ben jij bij de projectgroep terechtgekomen?

In 2013 werd binnen Rensa een werkgroep Sociale Innovatie gestart. De bedoeling van deze werkgroep was om anders te gaan denken om bepaalde doelen te bereiken, niet volgens de gangbare paden. Eén van de onderwerpen, binnen deze werkgroep, was vitaliteit. Omdat dat onderwerp mij aansprak en het vitaliteitsonderzoek nog vers in mijn geheugen zat, heb ik gekozen voor dit onderwerp.

We zijn daarvoor bij verschillende bedrijven op bezoek geweest om te onderzoeken hoe daar omgegaan werd met vitaliteit voor medewerkers. Uiteindelijk is vanuit deze werkgroep Rensa Vitaal ontstaan. Hier ben ik, vanuit de werkgroep Sociale Innovatie, automatisch ingerold. We kijken hoe we de medewerkers van Rensa kunnen stimuleren om na te denken en bezig te gaan met vitaliteit in zowel voeding, als beweging, als mentaal fit. Een uitdaging waarbij we langzaam steeds meer medewerkers van Rensa bereiken. Vanaf dit jaar wordt de projectgroep ook geholpen door een enthousiaste groep ambassadeurs.

Hoe ziet het programma Rensa Vitaal eruit?

We werken bij Rensa Vitaal met drie thema’s; voeding, bewegen en mentaal fit, om de vier maanden komt er een ander thema aanbod. Bij elk thema verspreiden we informatie omtrent het onderwerp en bieden we workshops en activiteiten aan om zelf actief aan de slag te gaan. Zo zijn er de afgelopen maanden workshops op het gebied van gezonde voeding gegeven, verschillende bewegingsactiviteiten georganiseerd en staat er voor de komende periode weer een mindfulness training op het programma.  

Waarom vind je vitaliteit zelf belangrijk?

Vitaliteit maakt je energiek(er). Als je je energiek voelt, heb je de energie om activiteiten te ondernemen, zowel privé als zakelijk. Mijn motto is; Wie niets onderneemt, maakt ook niets mee. Geniet van het leven, maar zorg goed voor jezelf! 

Door Rensa Vitaal ben ik een stuk bewuster geworden van hoe je, op een vrij simpele manier,  met vitaliteit kunt bezig zijn. Ik wandel o.a. iedere lunchpauze een rondje, drink een kan water leeg op kantoor en door de training timemanagement, die Rensa zijn medewerkers heeft aangeboden, is het mogelijk om op een rustigere manier te werken.

Uiteraard gaat bezig zijn met Vitaliteit veel verder, maar met wat kleine aanpassingen in je dagelijkse ritme, maak je al snel veel verschil. Vitaliteit maakt dat je goed in je vel zit, zin hebt om dingen te ondernemen en je je hoofd leeg kunt maken. We moeten (mogen) allemaal steeds langer blijven werken, het is dus belangrijk dat we bewust worden van wat ons lichaam aangeeft om vitaal te worden/blijven.  

 

Omdat het resultaat telt.