Ligt jouw kracht bij het werken met data? Voor onze afdeling Databeheer te Doetinchem zijn wij op zoek naar een:

(Aanstaand) Dataspecialist

Fulltime (40 uur per week)

Om onze kerntaken nu en in de toekomst goed uit te kunnen voeren, vinden we digitale technologie van strategisch belang. Daarbij is een grote rol weggelegd voor data en het benutten ervan.

Wat ga je doen?

Als dataspecialist ben jij verantwoordelijk voor het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit van onze data. Je beheerst en doorziet alle processen en systemen die op en over de afdeling databeheer worden uitgevoerd, sterker nog jij bent de specialist op dit gebied. Verder moet je o.a. denken aan:

 •  Het verwerken van binnengekomen verzoeken in de mailbox. Deze verzoeken verschillen van het verbeteren van datakwaliteit, het wijzigen van statussen die aangeven of het artikel courant is, tot prijswijzigingen en nog vele varianten.
 •  Het signaleren van complexe onjuistheden of tegenstrijdigheden, je lost ze structureel op en zorgt voor vastlegging van de oplossing.
 •  Je ontwikkelt analyses ten behoeve van verbetering van de datakwaliteit en stelt deze beschikbaar aan collega’s van databeheer én relevante groepen van de (verkoop)organisatie. 
 •  Je spoort leveranciers aan om zo goed mogelijke data aan te leveren, bij voorkeur op ons brancheportaal 2BA. Waar nodig biedt je ondersteuning aan.
 •  Je vervult een actieve rol binnen projecten en overlegvormen zoals bijvoorbeeld de integratie van een zusterbedrijf in de systemen. Je draagt hierbij je rol uit als vertegenwoordiger van de afdeling databeheer.
 •  Je verdiept je in de materie van onze branchestandaarden en weet deze in het belang van de organisatie te interpreteren. Waar nodig leg je contact met deze partijen om invloed uit te oefenen en/of de standaarden te verbeteren.
 • Met jouw kennis van alle processen gecombineerd met de systemen ben jij mede verantwoordelijk voor het verhogen van de automatiseringsgraad.

 

De afdeling

Het team Databeheer bestaat, inclusief de leidinggevende, uit 8 medewerkers. Ondanks, of wellicht juist door, de verschillende persoonlijkheden binnen deze groep, vormen ze een hecht team die naast een gezamenlijke passie voor het beheren en analyseren van data, ook 100% voor elkaar klaar staat. Er is een hoge mate van automatisering gerealiseerd om de miljoenen mutaties op jaarbasis snel en foutloos te verwerken. 

Wat maakt jou een goede kandidaat om het team te versterken?

Je bent een teamspeler die zowel ad hoc als projectmatig kan werken. Het is jou allang opgevallen dat het belang van goede data en het analyseren van deze data steeds belangrijker wordt, c.q. bijna onmisbaar is. Daar wil je niet alleen meer van weten, maar ook mee aan de slag. Je beschikt over een goed cijfermatig inzicht en Excel kent weinig geheimen voor je. Door een uitstekend procesinzicht gecombineerd met gevoel voor software is het duidelijk welke acties je moet uitvoeren om tot de juiste output te komen. Nauwkeurig werken is voor jou geen opgave maar een vanzelfsprekendheid.

Daarnaast worden wij heel gelukkig als jij het volgende in huis hebt:

 • HBO werk- en denkniveau (bijv. bedrijfseconomie of bedrijfskunde)
 • Uitstekende kennis en beheersing van Excel
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Kennis van ETIM branchestandaarden (pré)

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou?

Rensa heeft echt iets te bieden! Wij inspireren elkaar en onze klanten met innovatieve en duurzame oplossingen, overtreffen verwachtingen, luisteren en denken mee. En dat alles doen wij op een open en verrassende manier vol energie. Dat zie je terug in de manier waarop wij met elkaar en onze klanten omgaan. Wij zijn een succesvol en modern bedrijf met een goede en informele sfeer en een sterk imago in de markt.

Naast een goed salaris bieden wij je een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden aan, waaronder:

 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
 • Ruim opleidingsbudget en doorgroeimogelijkheden, ontwikkeling staat binnen Rensa centraal
 • Aandacht voor een vitale en actieve levenswijze
 • 25 vakantiedagen + 12 verlofdagen
 • Deelname aan een target- en winstregeling
 • Goede pensioenregeling waarbij Rensa 2/3e van de premie betaalt
 • Reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om dit fiscaal uit te ruilen
 • Aandacht voor goede werkplekken en arbeidsomstandigheden
 • Personeelskorting op het gehele assortiment
 • Een gezellige en actieve personeelsvereniging en leuke teamactiviteiten

Is dit jouw droom job?

Stuur je sollicitatie naar vacatures@rensafamily.company of solliciteer direct online. Binnen 2-3 weken ontvang je van ons nader bericht. Inhoudelijke vragen over de vacature? Onze Manager Databeheer, Willem Siebelink, beantwoordt met plezier je vragen. Bel Willem via 06 – 20 41 76 43.

 

Medewerker aan het woord

 

Miriam Diks  Afdeling Databeheer

Ik werk sinds een jaar met veel plezier bij Rensa op de afdeling Databeheer. Doordat er dagelijks een grote diversiteit af te handelen verzoeken binnenkomt, is voor mij het werken bij Databeheer afwisselend en geen dag hetzelfde. De verzoeken komen van diverse afdelingen en kunnen variëren van een omschrijving aanpassen tot een prijswijziging doorvoeren. Hierdoor leer ik steeds nieuwe dingen en kan ik mij blijven ontwikkelen. Bovendien is er genoeg ruimte om zelfstandig eigen initiatieven op te pakken . De sfeer op de afdeling is informeel en erg prettig. We staan voor elkaar klaar en door met elkaar te overleggen, zorgen we ervoor dat de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Werken bij Rensa

wddd

Omdat het resultaat telt.