Ben jij een echte peoplemanager met talent voor het ontwikkelen en coachen van medewerkers en heb jij uitstekend inzicht in logistieke processen?

Voor ons Kleingoed magazijn in Didam zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

 

Hoofd Logistiek M/V

Fulltime (40 uur per week)

 

 

Wat ga je doen?
De magazijnprocessen van Rensa worden gekenmerkt door een zeer hoge tijdsdruk omdat alle bestellingen veelal de volgende werkdag of -nacht afgeleverd dienen te worden. De eisen die gesteld worden aan de leveringsbetrouwbaarheid zijn zeer hoog, omdat de klanten (installatiebedrijven) de geleverde materialen in veel gevallen de dag van levering direct willen verwerken. Volledig, tijdig en juist leveren zien we als essentieel en noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de hoge mate van dienstverlening aan onze klanten.

Als Hoofd Logistiek van de afdeling Fysieke Distributie Kleingoed ben je, samen met jouw team, verantwoordelijk voor de ontvangst, controle en inslag van onze goederen, en voor het correct verzamelen en verzend gereed maken hiervan. In  ons geautomatiseerde en daarmee state of the art warehouse worden ‘pick to light’ en ‘goods to men’ technieken toegepast. Het magazijn is verregaand gemechaniseerd met rollenbanen, shuttles en robots. In de komende twee jaar zal een verdere uitbreiding plaatsvinden. Je initieert voorstellen waarmee de logistieke dienstverlening, de efficiency en de kwaliteit van de processen verbeterd worden. Daarnaast begeleid je deze veranderingsprocessen.

Hoe ziet het team er uit?
Het team bestaat uit negentwintig magazijnmedewerkers, vijf senior magazijnmedewerkers, vijf procesbegeleiders, twee operators en twee teamleiders die allen in tweeploegendienst werken Daarnaast werken er afhankelijk van de seizoensdrukte ook enkele uitzendkrachten. Je bent lid van het logistieke managementteam en rapporteert rechtstreeks aan de Directeur Logistiek. De functie van Hoofd Logistiek kent overigens geen ploegendienst, je aanwezigheid zal af en toe in de avonduren wel gewenst zijn.

Wat maakt jou een goede kandidaat om ons team te versterken?
Je vindt het een uitdaging om je te verdiepen in de logistieke processen en deze te optimaliseren. Binnen een Rijnlandse organisatie voel jij je als een vis in het water. Door jouw manier van communiceren inspireer jij jouw team. Je bent daadkrachtig, innovatief, praktisch ingesteld en niet te vergeten goed gehumeurd. 

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt aantoonbare ervaring in de logistiek, bij voorkeur in de groothandel;
 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in een logistieke richting;
 • Je hebt een coachende en inspirerende wijze van leidinggeven met pragmatische aanpak;
 • Je bent een enthousiaste, doortastende en energieke persoonlijkheid;
 • Je kunt uitstekend communiceren met alle niveaus; 
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Didam.

Wat hebben wij jou te bieden?
Naast een marktconform salaris bieden wij een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Volop mogelijkheden om te leren en te groeien, ontwikkeling staat binnen Rensa centraal;
 • Goede werksfeer waarin ook aandacht is voor een vitale en actieve levenswijze;
 • Laptop, telefoon en verschillende onkostenvergoedingen;
 • 28 vakantiedagen;
 • Goede pensioenregeling waarbij Rensa 2/3e van de premie betaalt;
 • Personeelskorting op het gehele assortiment;
 • Vergoeding van de nominale premie bij deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering en vergoeding van het eigen risico dat verbruikt is;
 • Korting op verschillende verzekeringen;
 • Een gezellige en actieve personeelsvereniging.

Kortom: een afwisselende functie in een dynamische, informele werkomgeving met volop kansen voor iemand die deze weet te benutten.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur je sollicitatie naar vacatures@rensa.nl of solliciteer direct online. Binnen 2-3 weken ontvang je van ons nader bericht. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Job Schouten, Directeur Logistiek, telefoon 0316-292929.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Medewerker aan het woord

Martijn Nieuwenhuis  Hoofd Fysieke Distributie Grootgoed

 

Het leukste aan mijn baan is de grote mate van vrijheid en daarmee het vertrouwen dat je ontvangt. Hierdoor ben je in staat je eigen kennis en kunde volledig in te zetten op jouw vakgebied en voel je daarmee ook maximaal verantwoordelijk voor jouw aandeel in de organisatie. Daarbij komt dat er weinig tot geen grenzen zijn aan ontwikkeling van je afdeling en jezelf. Daardoor zullen er altijd nieuwe uitdagingen zijn, die creëer je namelijk zelf.

 

Rensa is een Achterhoeks familiebedrijf, wat je dagelijks merkt in je werkomgeving. We houden van hard werken, zijn betrokken, nemen onze verantwoordelijkheid, willen maximale kwaliteit bieden en zijn altijd op zoek naar beter! We zijn trots op hetgeen we presteren, maar genieten nog meer van het elke dag 1 stapje beter doen dan gisteren. Dat is waarom ik me hier prima op mijn plek voel!

Werken bij Rensa

wddd

Omdat het resultaat telt.