Vier vragen aan Sjuul van Hal

Sjuul van Hal, Adviseur Kennis & Innovatiemanagement, werkt sinds 1 september 2011 bij Rensa. Zijn rol is om medewerkers, maar ook klanten te voorzien van de nieuwste ontwikkelingen en kennis uit de installatiebranche. Sjuul vertelt ons wat hem inspireert in zijn functie en in hoeverre zijn studie Opleidingskunde daarin een rol speelt.

 

Wat spreekt je aan in jouw functie?

Ik vind het super om bezig te zijn met het ontwikkelen van studiemateriaal en het maken van leermodules. Ik kom zelf uit de installatiebranche, dus weet hoe belangrijk het is om de laatste kennis op zak te hebben. Doormiddel van ons e-learning systeem kan elke medewerker, op elk gewenst moment, de leermodules gemakkelijk raadplegen. Op deze manier kan ik nu andere mensen helpen en zorg ik dat iedereen toegang heeft tot de meest recente informatie.

 

Waarom heb je voor de studierichting Opleidingskunde gekozen?

Voorheen deed ik eigenlijk veel op intuïtie, ik was op zoek naar een stuk theorie. Op welke manier kun je nu het beste kennis overdragen en op welke manier kan je mensen boeien zodat ze graag willen leren? Toen kwam ik bij de studie Opleidingskunde terecht. Deze opleiding is gericht op de ontwikkeling van mensen binnen organisaties. Met name de verschillende leerstijlen en de manier waarop je kennis kunt aanbieden, helpt mij enorm om onze leermodules zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

 

Hoe combineer je de opleiding naast je normale werkzaamheden?

Ik ga 1 dag in de week naar school en daarnaast heb ik per week ongeveer 12 studie-uren nodig. Het is af en toe natuurlijk wel pittig om het erbij te doen, maar ik vind het fantastisch dat Rensa mij die mogelijkheid heeft gegeven. Door de opleiding blijf ik scherp en word ik uit de waan van de dag gehaald. Het geeft mij elke keer weer nieuwe inzichten en praktische handvaten die ik meteen kan toepassen. Door middel van deze opleiding kan ik me blijven ontwikkelen.

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik zit nu in het derde jaar van de opleiding, dus de komende twee jaar ga ik mijn opleiding afronden. Ik hoop nog veel kennis op te doen die onze leermodules ook weer beter en mooier kunnen maken. Daarnaast ontstaat er een interessante ontwikkeling dat ook klanten interesse krijgen in onze leermodules. Mijn doel is om steeds meer mensen in de installatiebranche op te leiden en onze kennis verder te verspreiden.

Omdat het resultaat telt.