Ben jij een analytisch sterk persoon, communicatief zeer vaardig en vind je het een uitdaging om logistieke systemen te beheren en processen te optimaliseren?

Voor onze afdeling Logistiek Beheer in Didam zijn wij op zoek naar een enthousiaste en resultaatgerichte:

 

Logistiek Engineer

Fulltime (40 uur per week)

Met focus op warehousing, dirtributie en transport

 

Wat ga je doen?
Als Logistiek Engineer ben je de beheerder en vraagbaak op het gebied van onze logistieke applicaties zoals ons warehouse management systeem, ritplanningsysteem en/of gemechaniseerde kleingoedsysteem. Je past jouw kennis van deze systemen dagelijkse toe ter ondersteuning van onze primaire processen. Je zoekt continu naar verbeteringen in het logistieke proces en realiseert deze ook daadwerkelijk. Daarnaast neem je deel aan projecten. Indien je als Logistiek Engineer voldoende kennis en ervaring hebt opgedaan binnen de organisatie, zijn er mogelijkheden om door te groeien naar projectleider.

Hoe ziet onze afdeling er uit en wat doen we?
De afdeling Logistiek Beheer bestaat uit 10 medewerkers die voor de Rensa Groep werken. Logistiek Beheer is een logistieke stafafdeling en biedt ondersteuning bij het optimaliseren van logistieke processen. De belangrijkste aandachtsgebieden daarbij zijn het beheren van logistieke systemen, waaronder het Warehouse Management Systeem Locus, het gemechaniseerde kleingoedsysteem van Knapp, het ritplanningssysteem Smartour, de inrichting van de distributiecentra en de optimalisatie van processen, zowel intern als in de keten. Daarnaast vervult de afdeling Logistiek Beheer de rol van projectleider bij logistieke verbeteringsprojecten.

Wat maakt jou een goede kandidaat om ons team te versterken?
Wij zijn op zoek naar een energieke collega met kennis en ervaring op het gebied van moderne Warehouse Management Systemen en gemechaniseerde magazijnsystemen. Je hebt een no-nonsens instelling, bent flexibel en pro-actief. Daarnaast beschik je over:

 • Een relevante afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur richting logistiek of (technische) bedrijfskunde;
 • Enkele jaren relevante werkervaring in een dynamische distributieomgeving;
 • Ervaring met Warehouse Management Systemen is vereist, kennis van gemechaniseerde magazijnsystemen is een pre;
 • Inzicht in logistieke processen en deze kunnen doorgronden;
 • Uitstekende kennis van MS Office applicaties, in het bijzonder Access en Excel.

Een (ontwikkel)assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Wat hebben wij jou te bieden:
Rensa heeft echt iets te bieden! Wij inspireren elkaar en onze klanten met innovatieve en duurzame oplossingen, overtreffen verwachtingen, luisteren en denken mee. En dat alles doen wij op een open en verrassende manier vol energie. Dat zie je terug in de manier waarop wij met elkaar en onze klanten omgaan, maar ook in onze uitgebreide dienstenportfolio.

Naast een goed salaris bieden wij een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

 • Volop mogelijkheden om te leren en te groeien: ontwikkeling staat binnen Rensa centraal;
 • Goede werksfeer waarin ook aandacht is voor een vitale en actieve levenswijze;
 • Bij Rensa geloven we dat een vaste groep medewerkers ons verder brengt, na een jaarcontract volgt een contract voor onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid;
 • 25 vakantiedagen + 12 verlofdagen; 
 • Deelname aan een target- en winstregeling;
 • Goede pensioenregeling, waarbij Rensa 2/3e van de premie betaalt;
 • Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en de mogelijkheid om dit fiscaal uit te ruilen;
 • Personeelskorting op het gehele assortiment;
 • Korting op verschillende verzekeringen;
 • Een gezellige en actieve personeelsvereniging;
 • Aandacht voor goede werkplekken en arbeidsomstandigheden.

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur je sollicitatie naar vacatures@rensa.nl of solliciteer direct online. Binnen 2-3 weken ontvang je van ons nader bericht. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jos Benraad, Hoofd Logistiek Beheer, telefoonnummer 06 - 538 96 177.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Medewerker aan het woord

Mike Huinink - Projectleider Logistiek (voorheen Logistiek Engineer) 

 

Bij Rensa staat ruimte voor eigen initiatief en het nemen van verantwoordelijkheid voorop. De afdeling Logistiek Beheer is hier een goed voorbeeld van. Samen met mijn collega’s ondersteunen en ontlasten we de logistiek in de breedste zin. Dit kan zijn door het implementeren van kleine logistieke verbeteringen, het meewerken aan grote logistieke projecten, het maken van analyses, het beheren van de logistieke systemen of het verhelpen van storingen.

Naast de uitdaging en afwisseling is er bij Rensa veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen door het volgen van diverse trainingen, zowel intern als extern. Daarnaast is Rensa een echt familiebedrijf, iets dat je terugziet aan de informele sfeer. Al met al maakt dit Rensa een erg fijne werkgever om voor te mogen werken!

 

Werken bij Rensa

wddd

Omdat het resultaat telt.