Ben jij een echte relatiebeheerder op het financiële vlak? Vind je het leuk om ook met verbeterprojecten bezig te zijn en beschik je over een gezonde dosis humor? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor onze afdeling Debiteurenbeheer in Didam zijn wij op zoek naar een:

 

Debiteurenbeheerder

Fulltime

 

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de tijdige inning van de openstaande facturen van debiteuren in jouw rayon. Hiertoe maak je (zowel telefonisch als schriftelijk) betalingsafspraken met de debiteuren, bewaak je betaaltermijnen, verstuur je rekeningoverzichten en verwerk je debiteurenontvangsten. Je hebt dagelijks telefonisch contact met klanten en onze verkopers om alles in goede banen te leiden.

Daarnaast ben je de aanjager voor de projecten die opgepakt worden binnen de afdeling. Hierbij kun je denken aan het verder optimaliseren van digitale facturatie, het optimaliseren van de computersystemen waarmee binnen het team gewerkt wordt, het maken van digitale klantformulieren of het maken van een debiteurentraining voor onze klanten. Genoeg uitdagende klussen om je tanden in te zetten.

Hoe ziet de afdeling er uit?
Het team Debiteurenbeheer bestaat, inclusief de leidinggevende, uit 11 medewerkers. Ondanks, of wellicht juist door, de verschillende persoonlijkheden binnen deze groep, vormen ze een hecht team die naast een gezamenlijke passie voor het vak, ook 100% voor elkaar klaar staat. Ze leren je graag de fijne kneepjes van het vak en staan er ook voor open om van jou te leren. Zeker als het gaat om vernieuwende ideeën en jouw feeling met ICT.

De afdeling Debiteurenbeheer is verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer van niet alleen Rensa maar ook voor de organisaties binnen onze Rensa groep, waarbij er nauw samengewerkt wordt met de collega’s van onze verkoopkantoren en servicebalies door heel Nederland.

Wat maakt je een goede kandidaat om ons team te versterken?
Je bent, net als wij, van mening dat je als debiteurenbeheerder niet alleen bezig bent met cijfers maar juist ook met relatiebeheer aangevuld met een vleugje commercie. Je staat er voor open om van je collega’s te leren maar je kunt net zo makkelijk jouw collega’s enthousiasmeren en meenemen in nieuwe werkwijzen. De afwisseling tussen de ‘standaard’ taken als debiteurenbeheerder en het participeren in projecten en daar ook uitvoering aangeven, maakt deze baan voor jou zo aantrekkelijk.   

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde administratieve opleiding op HBO of MBO+ niveau;
 • Goede communicatieve vaardigheden; je bent een sterke, overtuigende gesprekspartner;
 • Zeer goede beheersing van Excel;
 • Algemene interesse in ICT, ervaring met diverse informatiesystemen en het optimaliseren hiervan;
 • Uitstekend cijfermatig inzicht en een scherp analytisch vermogen;
 • Een commerciële en flexibele instelling;
 • Accuratesse. Integriteit. Alertheid. Oog voor detail. Een scherp en vrolijk karakter.

Wat hebben wij je te bieden?
Rensa heeft echt iets te bieden! Wij inspireren elkaar en onze klanten met innovatieve en duurzame oplossingen, overtreffen verwachtingen, luisteren en denken mee. En dat alles doen wij op een open en verrassende manier vol energie. Dat zie je terug in de manier waarop wij met elkaar en onze klanten omgaan.

Naast een goed salaris bieden wij een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

 • Volop mogelijkheden om te leren en te groeien: ontwikkeling staat binnen Rensa centraal;
 • Goede werksfeer waarin ook aandacht is voor een vitale en actieve levenswijze;
 • Bij wederzijdse tevredenheid volgt na een jaarcontract een contract voor onbepaalde tijd;
 • 25 vakantiedagen + 12 verlofdagen; 
 • Deelname aan een target- en winstregeling;
 • Goede pensioenregeling, waarbij Rensa 2/3e van de premie betaalt;
 • Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en de mogelijkheid om dit fiscaal uit te ruilen;
 • Aandacht voor goede werkplekken en arbeidsomstandigheden;
 • Personeelskorting op het gehele assortiment;
 • Een gezellige en actieve personeelsvereniging.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur je sollicitatie naar vacatures@rensa.nl of solliciteer direct online. Binnen 2-3 weken ontvang je van ons nader bericht. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Felix Monasso, Creditmanager, telefoon 0316 - 29 29 24.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Medewerker aan het woord

Marcel Bruining - Assistent Creditmanager

 

Wat mij zo aanspreekt in mijn functie als assistent credit manager is de ruime mate van verantwoordelijkheid die de functie met zich meebrengt en het vertrouwen dat ik krijg om deze ook te nemen. Daarnaast maken de verschillende contacten met mensen (intern & extern) en de vrijheid om mijn eigen agenda / werkzaamheden in te delen, het voor mij een zeer aantrekkelijk functie.

 

Als afdeling streven wij uiteraard naar een uitstekend contact met onze klanten. Op een informele doch correcte wijze proberen wij op basis van een gelijkwaardige relatie vrijwel altijd te komen tot voor beide partijen passende afspraken en/of oplossingen. Verder zijn we continue aan het kijken hoe we ons kunnen verbeteren. Zo volg ik momenteel een Lean Green Belt training om samen met mijn collega’s onze werkprocessen nog verder te optimaliseren.

 

Tot slot daagt Rensa je voortdurend uit om na te denken over jouw persoonlijke ontwikkeling, niet alleen in je functie maar ook als mens. Binnen het kader van “Bouwen aan Vakmanschap” worden er trainingen en coaching trajecten door Rensa gefaciliteerd maar ook t.b.v. een goede gezondheid zijn er initiatieven met als thema “Rensa Vitaal’, hierbij kun je denken aan samen sporten, mindfulness, yoga en voedingsworkshops.

 

Omdat het resultaat telt!

 

 

Werken bij Rensa

wddd

Omdat het resultaat telt.