Keteninitiatieven

Om als bedrijf jezelf steeds te blijven verbeteren, kun je niet om innovatie heen. Ook binnen Rensa neemt dit begrip een centrale plaats in. Maar dat doen we niet altijd alleen. Zo werken we sinds 2013 samen met Hosokawa Micron en Wopereis uit Doetinchem onder de naam Innovatiehub Doetinchem.

 

Een Innovatiehub bestaat uit een groep studenten van verschillende studierichtingen en van verschillend opleidingsniveau (MBO, HBO en Universitair). De studenten komen stage lopen of afstuderen bij één van de drie bedrijven op een specifieke opdracht. Ze werken individueel aan hun eigen opdracht maar kunnen ook gezamenlijk groepsopdrachten uitvoeren. Daarbij worden ze ondersteund door de projectmanager van de Innovatiehub Doetinchem en zijn er regelmatig trainingen en bijeenkomsten.

Borgen van continuïteit

Het doel van deze samenwerking is om de continuïteit van de inspanningen van de studenten te borgen en daardoor blijvend met innoverende zaken bezig te zijn. Onze innovatiehub zorgt hierdoor voor vernieuwing, verjonging en verbinding. Studenten krijgen bovendien letterlijk en figuurlijk de ruimte om tot frisse, creatieve en innovatieve oplossingen te komen.  

 

Onze partners:

Wopereis
Wopereis is opgericht in 1931 en kent een lange traditie van produceren van staalconstructies. In de agrarische sector in Nederland, Duitsland, Rusland enz. heeft Wopereis een goede naam opgebouwd in stallenbouw, stalinrichting, melkwinning en aanverwante projecten. Wopereis is ook actief in niet-agrarische projecten. De RVS afdeling houdt zich met name bezig met opslagsystemen en projecten in de water- en foodsector, daarnaast beschikt het bedrijf over een afdeling die zich bezighoudt met kunststof kozijnen en deuren. 

Hosokawa Micron
Hosokawa Micron is een internationaal bedrijf dat apparaten en installaties ontwerpt, vervaardigt en wereldwijd levert en in bedrijf stelt voor de poederverwerkende industrie. De productportfolio bestaat onder andere uit batchmengers en drogers, continue mengers en drogers, maalapparaten en complete installaties voor laboratoriumtoepassingen en/of industrieel gebruik. Kenmerkende eigenschappen zijn; technologisch toonaangevend, servicegericht, professioneel, betrokken, gericht op langdurige relaties in een motiverende werkomgeving.

Meer weten? Ga naar 
www.innovatiehub.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Keten initiatieven ten behoeve van CO2 prestatieladder

Het handboek van de CO2 prestatieladder schrijft bij 3.D.1. voor, dat de deelnemer een actieve deelname heeft aan minimaal één (sector of keten) initiatief op het gebied van CO2-reductie in de projectenportefeuille door middel van aantoonbare deelname in werkgroepen, het publiekelijk uitdragen van het initiatief en/of het aanleveren van informatie aan het initiatief.

Rensa participeert in de naastgenoemde keteninitiatieven.

Omdat het resultaat telt.