Rensa trainingen

De Rensa trainingen zijn opgezet om u verder te helpen met kennis over nieuwe toepassingen en ontwikkelingen van duurzame systemen.  Deze trainingen worden in samenwerking met fabrikanten opgezet. De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Training

Training Warmtepompen

donderdag 5 september 2019 18:30-21:15

Locatie: Goes

Maak de juiste keuze! Voor een goed werkend en efficiënt warmtepompsysteem is het maken van de juiste keuzes van groot belang. Tijdens deze trainingsavond leggen de specialisten van Rensa en Nefit uit op welke wijze zij tot de juiste keuzes komen als het gaat om het bepalen van vermogens, de mogelijkheden voor tapwateroplossingen, de regelingen en het hydraulische systeem.

Rensa en Nefit doorlopen stapsgewijs het ontwerpproces van een warmtepompsysteem en bepalen aan de hand van vuistregels de benodigde verwarmingsvermogens en tapwatercapaciteiten. Daarbij komen ook de gevolgen van de gemaakte keuzes voor investeringskosten, energieverbruik, ruimtebeslag en comfort aan bod. Aan de hand van deze berekeningen komen we tot de meest optimale oplossingen.

Naast het samenstellen van de meest optimale oplossingen staan we ook stil bij tips voor het aansluiten en in bedrijf nemen van de meest gangbare warmtepomp systemen.

Hebben wij je nieuwsgierigheid geprikkeld? Kom dan naar de trainingsavond en laat je bijpraten zodat je een goed werkend warmtepompsysteem kunt verkopen aan je klant.Programma
18.30 - 19.00 uur Ontvangst met koffie en thee
19.00 – 19.30 uur Warmtepomp-programma van Nefit Bosch / succesvolle praktijkervaringen
19.30 - 20.00 uur Keuzes om tot een optimaal warmtepompsysteem te komen
20.00 – 20.15 uur Korte pauze
20.15 – 21.15 uur Samenstellen materiaallijst en aandachtspunten bij installatie

Locatie
05-09-2019: Vergader- en Congrescentrum 'De Stenge', Stengeplein 1 te Heinkenszand

Er zijn nog 30 plek(ken) beschikbaar

voordat evenement begint

Te bekijken webinars

Ketelvervanging, wat is wijsheid?
De cv-ketel is aan vervanging toe en je wordt bestookt met vragen en aannames van jouw klant. Wat is wijsheid? Volledig aardgasloos, een tussenstap in de vorm van een hybride warmtepomp/ketel-combinatie, of gewoon één op één vervangen? Voor welk type woning is een warmtepomp een optie en wanneer is het raadzaam om een tussenstap te nemen, of even te wachten?

Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

Help, mijn klant wil een warmtepomp?!
Adviseren, ontwerpen, uitvoeren en onderhouden van een warmtepompinstallatie. Ben jij er klaar voor? In dit webinar kan je een uur lang jouw kennis over warmtepomptechniek bijspijkeren.

Klik hier om het webinar terug te kijken.

Slim Servicen
Op het gebied van beheer en onderhoud van alle verwarmingstoestellen zijn volop nieuwe ontwikkelingen, die het onderhoud beter én effectiever maken. In dit webinar krijg je tips en tools om de inzet van monteurs effectiever te maken en het rendement van de installatie te verbeteren.

Klik hier om het webinar Slim Servicen terug te kijken.

Warmteterugwinning WTW
Ventilatie met mechanische toe-en afvoer met WTW (systeem D) wordt de nieuwe standaard in nieuwbouw. ​In dit webinar worden handvaten geboden voor berekening, ontwerp en uitvoering van ventilatiesystemen.

Klik hier om het webinar WTW terug te kijken.

Concentrisch
In dit webinar komt de praktische kant van de overstap van parallel naar concentrisch aan bod en bespreken we de ‘onterechte’ vooroordelen zoals veel te duur en lastig te monteren.

Klik hier om het webinar concentrisch terug te kijken.

Ventilatie
Specialisten van Rensa en Zehnder bespreken kansen en beperkingen van verschillende beschikbare ventilatiesystemen. Daarbij laten zij zien hoe je een gekozen systeem optimaal kunt laten presteren.

Klik hier om het webinar ventilatie terug te kijken.

 

Omdat het resultaat telt.