Circulaire blabla tastbaar voor installateurs

Hét grote gevaar van woorden als ‘circulaire economie’ en ‘duurzaam’ is dat het inhoudsloze containerbegrippen worden. Iedereen wil het, het zal vast belangrijk zijn, maar hoe? Praktijkmensen hebben doorgaans een hekel aan die onduidelijkheid. Het Groene Onderdelen Programma van Rensa is een mooi voorbeeld van een concrete aanpak.   Circulaire economie? Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering  hanteert de volgende definitie: ‘Minder putten uit eindige voorraden en steeds meer oogsten uit permanent beschikbare...
Lees meer

Geef het onderwijs €375.000 lucht!

Leraren ervaren te hoge werkdruk, willen een betere beloning voor het werk wat ze doen en zien graag een verandering als het gaat om de manier van lesgeven. Oorzaak; te grote klassen, te veel administratieve rompslomp, te weinig helpende handjes in de klas en te weinig ICT-leermiddelen. Ik heb de oplossing.
Lees meer

‘Het gas bij de buren is altijd groener’

Het is nu eenmaal zo: mensen hebben een financiële prikkel nodig om te verduurzamen. Met alleen groen denken ben je er niet. Ik heb vorig jaar zelf een nieuwe HR-ketel laten installeren door een erkend installateur, en mijn gasrekening is enorm gedaald. Ik was heel trots dat ik weer een steentje bij kon dragen aan het algemene wereldwijde belang van verduurzamen. Ik was oprecht blij met de gasrekening na de eerste koude periode. De discussie over de toekomst van ons Nederlandse aardgas speelt al een tijdje. Zo las ik een half jaar geleden al in de krant dat een groot Nederlands...
Lees meer

Ambitie in afval

Elke dag ga ik met collega’s tijdens de lunch pauze even naar buiten voor een wandeling. Het is fijn om even een frisse neus te halen en ik kom zo toch aan een beetje beweging toe tijdens mijn werkdag. Maar ik irriteer me ook: wat een troep ligt er overal in de berm. Plastic water flesjes, drink bekers van een bekende fastfood keten, koekjes verpakkingen en ga zo maar door. 
Lees meer

Bajesklant

Of we installatiematerialen in een penitentiaire inrichting kunnen leveren? In de bajes dus. Natuurlijk kunnen we overal leveren, maar in een gevangenis gelden natuurlijk omstandigheden die niet alledaags zijn. Het transport hoefde dan misschien niet via gepantserde voertuigen plaats te vinden, maar op het moment dat dergelijke speciale aanvragen binnenkomen, gaat mijn hart voor maatwerk logistieke oplossingen toch sneller kloppen.

Lees meer
RSS
12

Omdat het resultaat telt.