Bajesklant

maandag 18 juli 2016

Bajesklant

Of we installatiematerialen in een penitentiaire inrichting kunnen leveren? In de bajes dus. Natuurlijk kunnen we overal leveren, maar in een gevangenis gelden natuurlijk omstandigheden die niet alledaags zijn. Het transport hoefde dan misschien niet via gepantserde voertuigen plaats te vinden, maar op het moment dat dergelijke speciale aanvragen binnenkomen, gaat mijn hart voor maatwerk logistieke oplossingen toch sneller kloppen.

Ik werk nu al heel wat jaren in de logistiek maar heb nog nooit zoveel veranderingen meegemaakt als in de laatste jaren in de installatiebranche. Dat is natuurlijk fantastisch! Stilstand is achteruitgang en behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Ik schud de clichés zo uit mijn mouw. Voor mij is de logistieke uitdaging in de bajes voer voor mijn creativiteit. Precies de reden waarom ik, toen ik 23 was en afgestudeerde, heb gekozen voor de logistiek, én de reden dat ik voor Rensa heb gekozen.  Bij het materiaal dat hier geleverd moest worden, zaten en ook draadstangen. Bedenk maar eens even wat er kan gebeuren wanneer die in verkeerde handen terecht komen…..

Onze toegevoegde waarde voor deze bajesklant zat hem dus niet zozeer in de materialen maar in de dienst. Heerlijk werk; met de betrokken partijen een praktische en werkbare oplossing optuigen en afstemmen. De oplossing voor deze levering was een volledig ingerichte, robuuste, mobiele en afsluitbare rolcontainer, waar zelfs de meest doorwinterde boef niets uit zou kunnen ontvreemden. De container voorzagen we van magazijn bakjes die we met de gesloten kant naar buiten gericht hebben gestapeld. Met voldoende materiaal zodat de installateur het hele project kon voorzien zónder dat hij tussendoor naar de bus heen en weer hoefde (wat niet zo gemakkelijk gaat met al die zwaar vergrendelde en bewaakte sluizen en deuren). Waardetransport in een andere betekenis dus.

Ontzorgen en meedenken is waar Rensa goed in is. Sommige oplossingen zijn helemaal niet ingewikkeld, maar je moet wél de tijd en de ruimte nemen om ze te ontwikkelen. De prijs van het materiaal is niet de enige waarde die er toe doet. Slim nadenken over het proces en hiermee de operationele kosten verlagen, dat is waardevol. En bovendien uitdagend om samen met de klant aan te werken. En eerlijk: in het stroomlijnen van processen, en het verbeteren van samenwerking is meer marge en voldoening te behalen dan op inkoop.

En ik? Ik popel om de volgende ‘boeiende’ oplossing te ontwikkelen.

Afdrukken

Meer links

Jur Hofland
Jur Hofland

Jur Hofland

De creatieve Jur Hofland (1974) werkt sinds 2004 bij Rensa als logistiek project coördinator. Hij denkt in oplossingen en toegevoegde waarde voor de klant. Daarbij zit hij niet alleen achter zijn bureau, maar ervaart hij ‘het bedachte’ het liefst zelf in het veld.

Andere blogs van Jur Hofland

Geef commentaar

Naam:
E-mail:
Commentaar:
Commentaar toevoegen

Omdat het resultaat telt.