Voor niks gaat de zon op

Ik ben nogal een groot fan van het programma Tegenlicht dat te zien is op zondagavond op de Nederlandse televisie. In dit programma worden maatschappelijke onderwerpen ‘tegen het licht gehouden’. Neem de uitzending die ging over de opkomst van duurzaam opgewekte energie. Een kijktip; niet alleen door het onderwerp: ‘de doorbraak van duurzaam’, maar ook door de heldere uitleg, want daar ontbreekt het in onze technisch georiënteerde omgeving nog wel eens.
Lees meer

Carina en 5 tips voor ‘Hardenberg’

Van 13 tot en met 15 september ben ik te vinden op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg. En Hardenberg heeft iets eigens. Ongedwongen, laagdrempelig, en daardoor erg toegankelijk voor alle lagen van de branche. En laten we eerlijk zijn: dat zijn wel ingrediënten die tot mooie verrassingen kunnen leiden. Je moet er een stukje voor sturen –althans ik- maar je krijgt er mooie dingen voor terug.
Lees meer

Zand en 4 toegevoegde waardes

Van ‘zand naar klant’ is een oneliner uit één van mijn eerste lessen logistiek. De welbekende keten van grondstof naar halffabricaat, naar eindproduct, en dan vervolgens de distributie. Bij elke schakel wordt waarde toegevoegd aan het product. Bij toegevoegde waarde kunnen we ons natuurlijk van alles voorstellen als het gaat om productie. Grondstoffen of halffabricaten ondergaan een transformatie of worden geassembleerd tot een nieuw product. Volià, een nieuw product is geboren en de toegevoegde waarde is evident.

Lees meer

Van kolenboer naar zelfdenkende vaatwasser

Zit je goed en wel in de auto om samen met een klant een opname te doen voor een PV-installatie hoor je plots op de radio dat de netbeheerders zoals Alliander, Enexis en Stedin, pleiten voor een flexibel stroomtarief. Reden; er wordt (te) veel elektriciteit lokaal opgewekt. PV was en is booming. De afgelopen jaren werd de consument, al dan niet gestimuleerd door subsidie of collectieve inkoop, massaal verleid de daken vol te leggen.
Lees meer

De tussenhandel is dood, leve de tussenhandel

De groothandel is traditioneel de tussenhandel tussen leveranciers en installatiebedrijven. De tussenhandel heeft het moeilijk. Platenmaatschappijen verdienen geen 20 euro meer op een CD. Videotheken zijn ten dode opgeschreven nu Netflix zijn eigen series produceert. V&D sluit de deuren omdat ze verzuimd hebben om in te zetten op hun digitale verkoopkanaal. Wat is de toekomst? Uiteraard doemt de wezenlijke vraag op: wat is de toekomst van de technische groothandel, nu iedereen via internet toegang heeft tot de benodigde informatie. Wat mij daarbij opvalt, is dat er juist nieuwe...
Lees meer
RSS
12

Omdat het resultaat telt.