Om verspilling tegen te gaan heeft Rensa sinds 2016 het Groene Onderdelen Programma. Dankzij een ultramodern revisieproces worden onderdelen, die bij onderhoud of storingen zijn vervangen, opnieuw ingezet als vervangingsonderdeel.
 

Door deel te nemen aan het Groene Onderdelen Programma van Rensa kun je defecte onderdelen inleveren en gereviseerde onderdelen aankopen. Op deze manier draag je actief bij aan hergebruik van onderdelen en daarmee aan een duurzamere samenleving.

Dit zijn de te reviseren onderdelen (PDF) 


Minstens zo goed als nieuw!
Elk type onderdeel heeft zijn eigen revisieproces met strakke procedures en specifiek ontwikkelde testapparatuur. Tijdens het professionele revisieproces worden alle slijtage gevoelige componenten vervangen door nieuwe componenten van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarnaast worden, indien van toepassing, de fabrieksparameters geladen.

Een Groen Onderdeel heeft hierdoor exact dezelfde specificaties als een nieuw fabrieksonderdeel. Daarbij is een Groen Onderdeel uitvoerig getest. Het resultaat; een onderdeel dat minstens net zo goed is als nieuw!

Strikte kwaliteitswaarborging
Alle Groene Onderdelen krijgen een eigen uniek serienummer en alle handelingen en testen worden per serienummer opgeslagen in een database. Zo is altijd na te gaan wanneer het onderdeel is gereviseerd, welke componenten zijn gebruikt en wie de werkzaamheden heeft uitgevoerd.

Extra lange garantietermijn
Omdat we bij Rensa overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Groene Onderdelen, bieden we standaard een garantietermijn van drie jaar, één jaar meer dan de fabrieksgarantie op nieuwe onderdelen.

Interessante inleververgoeding
Om een onderdeel te kunnen reviseren is er wel een gebruikt onderdeel nodig. Als vergoeding voor het inleveren van gebruikte onderdelen biedt Rensa 2 euro per onderdeel dat op de lijst ‘Te Reviseren Onderdelen’ staat. Voorwaarde is dat het onderdeel technisch te reviseren moet zijn.

Deelname is eenvoudig
Wil je ook bijdragen aan een duurzame samenleving? Neem dan contact op met jouw Rensa vertegenwoordiger en doe mee! Je ontvangt van ons een rolcontainer of box om de defecte onderdelen in op te slaan en aan ons retour te sturen. Groene Onderdelen zijn gewoon via Rensa.nl te bestellen.

Revisiespecialist Inexeon

 

Het Groene Onderdelenprogramma van Rensa is in samenwerking met revisiespecialist Inexeon tot stand gekomen.

De jarenlange ervaring in het reviseren van elektronica en mechanica maken van Inexeon een echte revisiespecialist. Niet voor niets is het bedrijfsmotto ‘revisie is de beste visie’.

Kwaliteit staat bij Inexeon onbetwist op de eerste plaats en dit uit zich in zeer hoogwaardige eindproducten. De kwaliteit van het revisiewerk is van een dermate hoog niveau, dat op Groene Onderdelen standaard 3 jaar garantie wordt gegeven.