Werving en selectie bij Rensa

Om wat meer inzicht te krijgen in het werving en selectieproces bij Rensa spreken we met Anita Veenink van de afdeling Personeelszaken. Zij vertelt je wat je ongeveer staat te wachten wanneer je solliciteert bij Rensa. 

Hoe steekt het werving en selectieproces bij jullie in elkaar?

Het begint bij de beoordeling van het CV en de motivatiebrief. Wanneer we daar enthousiast over zijn, gaan we met iemand in gesprek. Het eerste gesprek bestaat uit een oriënterend gesprek met de leidinggevende en iemand van Personeelszaken. Het is een kennismaking waarin we benieuwd zijn wat iemand interesseert en motiveert om bij ons aan de slag te gaan.

Wanneer we iemand geschikt achten na het eerste gesprek, plannen we een tweede gesprek waar we meer ingaan op de inhoud van de functie. Vaak is hier iemand bij van de desbetreffende afdeling. We willen graag directe collega’s ook meenemen in het wervingsproces, zij weten tenslotte inhoudelijk het beste hoe de functie in elkaar steekt en in hoeverre iemand in het team past. Afhankelijk van de zwaarte van de functie plannen we daarna nog een assessment in.

Wat vinden jullie belangrijk bij het werven van kandidaten?

Het is uiteraard belangrijk dat iemand over de juiste capaciteiten beschikt voor de functie.  Daarnaast vinden we het ook heel belangrijk dat er een klik is met de collega’s en iemand past binnen onze cultuur.

Wat is kenmerkend voor de cultuur bij Rensa?

We zijn een familiebedrijf wat zich kenmerkt door korte lijnen en een informele sfeer. We zijn trots op ons bedrijf en wat we betekenen voor onze klanten. Er wordt op alle niveaus, door alle afdelingen en disciplines heen, samengewerkt om de klantbehoefte te bevredigen. Het saamhorigheidsgevoel, de band tussen de medewerkers, is sterk en persoonlijk. We werken samen op basis van respect, vertrouwen en een gezamenlijk geloof in wat we als bedrijf kunnen bereiken.

 

 

Omdat het resultaat telt.