Productnieuws

Amber, de stille en stijlvolle warmtepomp voor buiten

Deze lucht/water warmtepompen van Itho Daalderop zijn zowel voor de nieuwbouw als de bestaande bouw uitstekend geschikt om woningen op een duurzame wijze te verwarmen, te koelen en van warm tapwater te voorzien. Amber ziet er fantastisch uit en levert uitstekende prestaties. Dankzij het koudemiddel R290, kan tot wel 70°C cv- en tapwater worden gemaakt.

In een hybride opstelling wordt het grootste deel van het jaar de woning door de warmtepomp verwarmd met een uitstekend rendement. Pas wanneer het buiten echt koud wordt, zal de cv-ketel bijspringen om aan de extra warmtevraag te voldoen. Op een later moment, als de woning voldoende is nageïsoleerd om op lage temperatuur te verwarmen, kan alsnog besloten worden om de cv-ketel te verwijderen en Amber de verwarming, koeling en het warme tapwater te laten verzorgen. Het is dus een spijtvrije warmtepomp.

Wanneer Amber all-electric wordt opgesteld, zal de warmtepomp het verwarmen/koelen van de woning en het warme tapwater verzorgen. Dat heeft als bijkomend voordeel dat de gasaansluiting niet meer nodig is en kan worden afgesloten. Voor het warme tapwater produceert Itho Daalderop in Tiel op de meest duurzame RVS voorraadvaten productielijn ter wereld, een groot aantal verschillende voorraadvaten. Onlangs is aan het assortiment het horizontale voorraadvat toegevoegd, die gemakkelijk achter het knieschot kan worden weggewerkt. Kijk voor meer informatie op www.ithodaalderop.nl/amber.

Belangrijkste kenmerken Amber

- Alleen een buitendeel en kleine regelmodule binnen

- Verwarmen, koelen en warm tapwater maken

- Dé warmtepomp voor grotere woningen (6,5 kW, 9,5 kW en 12 kW)

- Fluisterstille werking

- Hoge aanvoervoertemperatuur mogelijk tot wel 70°C

- Combineerbaar met hoogwaardige voorraadvaten (staand, liggend en hangend)

- Eenvoudig te installeren/geen F-gas certificering benodigd

Bekijk het assortiment