Als installateur speel je een belangrijke rol in de energietransitie. Bij Rensa weten we dat als geen ander.
Dus ondersteunen we je op alle mogelijke manieren om jouw duurzame woningbouwprojecten tot een succes te maken. Van berekening en selectie tot de complete materiaallijst met toebehoren. En natuurlijk met uitgekiende bouwplaatslogistiek. Zodat jij meteen efficiënt aan de slag kunt.

Begeleiding bij allereerste warmtepomp


Steeds meer klanten vragen naar duurzame alternatieven voor warmte opwekkers. Traditioneel Loodgietersbedrijf Ebbers durfde in 2016 met Rensa zijn allereerste warmtepompinstallatie aan. Rensa hielp met de selectie en het ontwerp van de warmtepomp zodat het installatiebedrijf een goed werkende warmtepompinstallatie kon opleveren. Inmiddels draaien ze er bij Ebbers hun hand niet meer voor om. 

“Als kleine ondernemer moet je goed gebruik maken van de expertise van je toeleverancier. Onze warmtepompprojecten doen we sindsdien samen met de engineers en technisch specialisten van Rensa.” - Piet-Hein Ebbers - loodgietersbedrijf Ebbers.

Verduurzaming bestaande woning


Hoe verduurzaam je een flinke Friese boerderij waarbij de techniek voorbereid moet zijn op de toekomst? Koninklijke Damstra Installatietechniek uit Driezum schakelde Rensa Techniek in om te sparren over de technische mogelijkheden en de juiste volgorde van de stappen naar duurzaam.

Want de echte uitdaging, dat zit hem volgens Sipma, projectleider duurzame energie bij Damstra, in dit soort projecten: bestaande bouw. En wat doe je als je wilt sparren over de beste oplossing? Rensa bellen dus!

Lees meer over deze uitdaging

“Als ik wil weten hoe een ander tegen een situatie aankijkt, dan bel ik Matthias van Rensa.
Samen proberen we elk met onze eigen kennis een mooie oplossing te vinden.”

Pieter Harm Sipma - Projectleider duurzame energie bij Damstra Installatietechniek

Nieuwbouw waar duurzaamheid en comfort vanaf spatten


Rensa Techniek adviseerde installateur Heating Partners voor de installatie van een villa aan de Vinkeveense plassen. Samen engineerden en bouwden zij een indrukwekkende woonhuisinstallatie, propvol domotica, waar duurzaamheid en comfort vanaf spatten.

 

Het installatiebedrijf vormde met de techneuten van Rensa, architect, constructeur en aannemer een bouwteam dat vanaf de eerste schetsen samen optrok. Uitgangspunt was een zo duurzaam mogelijke woning, met veel aandacht voor het binnenklimaat. Rensa dacht vanaf het eerste moment mee en maakte onder andere een warmteverliesberekening om de installatie perfect te kunnen dimensioneren.

Lees meer over deze indrukwekkende woonhuisinstallatie

”De intensieve samenwerking was van groot belang ook: alleen al in de breedplaatvloer van de verdieping, zit plafondkoeling
voor de benedenetage, vloerverwarming voor boven, de balansventilatie én domotica verwerkt.“

Michel van Dam - Directeur installatiebedrijf Heating Partners

De belangrijkste vragen èn antwoorden over warmtepompen


Welke verschillende soorten warmtepompen zijn er? Of, waar gaat het vaak mis bij de keuze en ontwerp in warmtepompen? Tijdens het webinar 'Help, mijn klant wil een warmtepomp!' werden veel vragen gesteld aan een team van experts. Wij hebben de belangrijkste vragen èn antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Wil je het webinar Help, mijn klant wil een warmtepomp terugkijken? Ga dan naar www.bouwwebinar.nl. Sprekers in het webinar zijn Steven Kok van Rensa Techniek, hoofd productmanagement Erwin Janssen van Nathan, en installateur Harrold Hofsink van Cius Techniek. Zij gaan in op de voorwaarden, de techniek, en de randzaken rondom warmtepomptechniek.

 

WARMTEPOMP NODIG? JE REGELT ‘T MET RENSA.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via warmtepompen@rensa.nl                    
SERVICEPARTNER VOOR INSTALLATEURS