Als installateur speel je een belangrijke rol in de energietransitie. Bij Rensa weten we dat als geen ander. Dus ondersteunen we je op alle mogelijke manieren om jouw duurzame woningbouwprojecten tot een succes te maken. Van berekening en selectie tot de complete materiaallijst met toebehoren. En natuurlijk met uitgekiende bouwplaatslogistiek. Zodat jij meteen efficiënt aan de slag kunt.

Meer weten? Neem contact op via warmtepompen@rensa.nl

Dit wil je écht weten over warmtepompen


Een warmtepompinstallatie selecteren, dat doe je niet even tussendoor… Diverse factoren in en om de woning zijn van invloed op de juiste opstelling. Hoe pak je die selectie aan? Om tot een goed werkende warmtepompinstallatie te komen hebben wij een handig stappenplan voor je opgesteld.

Webinar ketelvervanging en warmtepompen
De cv-ketel is aan vervanging toe, wat doe je dan? Volledig aardgasloos, een tussenstap in de vorm van een hybride warmtepomp/ketel-combinatie, of gewoon één op één vervangen? Specialisten en ervaringsdeskundigen hebben in het webinar van juni 2019 geholpen bij deze overweging. Klik hier om deze webinar terug te kijken.
Daarnaast kun je de webinar 'Help, mijn klant wil een warmtepomp' van januari 2019 terugkijken op www.bouwwebinar.nl. Deze webinar gaat in op de voorwaarden, de techniek, en de randzaken rondom warmtepomptechniek.

 

Logistieke oplossingen op maat

Voor meer dan 200 woningen de warmtepompen en appendages leveren en plaatsen. Een uitdagende klus, zelfs voor installatiebedrijf Kemkens uit Eindhoven, toch geen kleine speler. Zij schakelden de hulp in van Rensa voor een slimme logistieke oplossing.

Rensa plaatste een container op locatie, die fungeerde als meereizend minimagazijn. Via de Rensa-app bestelden monteurs zelf hun spullen vanaf de bouw door bakjes te scannen. De volgende dag kwam de levering. Op die manier was de voorraad altijd binnen handbereik en grepen de monteurs nooit mis.

Lees meer over dit meereizende minimagazijn


 

“Ik was samen met de monteurs te veel tijd kwijt met bestellen. Dat moest anders.
Deze oplossing scheelt mij enorm veel tijd die ik nu weer aan andere zaken kan besteden.”

Paul Smets - Projectleider bij Kemkens

Nieuwbouw waar duurzaamheid en comfort vanaf spatten


Rensa Techniek adviseerde installateur Heating Partners voor de installatie van een villa aan de Vinkeveense plassen. Samen engineerden en bouwden zij een indrukwekkende woonhuisinstallatie, propvol domotica, waar duurzaamheid en comfort vanaf spatten.

 

Het installatiebedrijf vormde met de techneuten van Rensa, architect, constructeur en aannemer een bouwteam dat vanaf de eerste schetsen samen optrok. Uitgangspunt was een zo duurzaam mogelijke woning, met veel aandacht voor het binnenklimaat. Rensa dacht vanaf het eerste moment mee en maakte onder andere een warmteverliesberekening om de installatie perfect te kunnen dimensioneren.

Lees meer over deze indrukwekkende woonhuisinstallatie

”De intensieve samenwerking was van groot belang ook: alleen al in de breedplaatvloer van de verdieping, zit plafondkoeling voor de benedenetage, vloerverwarming voor boven, de balansventilatie en domotica verwerkt.“

Michel van Dam - Directeur installatiebedrijf Heating Partners

Dit is het assortiment warmtepompen van Rensa


Bij Rensa vind je altijd het meest complete assortiment warmtepompen. Zo zijn de nieuwste warmtepompen van ATAG, Vaillant, Rehema, DAIKIN, NIBE, Stiebel Eltron, Inventum, Nefit, AWB, alpha innotec en itho daalderop uit voorraad leverbaar. Ook is onlangs het assortiment uitgebreid met de warmtepompen van Panasonic.

Onze voorraad bestaat uit ruim 130 verschillende typen warmtepompen. Het grootste deel daarvan behoort tot de groep lucht-water warmtepompen (onder meer hybride warmtepompen en all-electric warmtepompen). Natuurlijk heeft Rensa ook water-water warmtepompen (brine-water warmtepompen) op voorraad.

Bovendien zijn bij Rensa alle warmtepomp onderdelen van de twaalf merken in het assortiment uit voorraad leverbaar.CONTACT

WARMTEPOMP NODIG? JE REGELT ‘T MET RENSA.

 

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via warmtepompen@rensa.nl                    
SERVICEPARTNER VOOR INSTALLATEURS